Ce sunt uleiurile esentiale doTerra

Uleiurile esentiale au insotit omenirea inca de la inceputurile existentei nostre pe Pamant, reflectand nevoia si dorinta noastra de a ne conecta cu Mama Natura la nivel emotional,spiritual si fizic.

De ce sunt ele "Esentiale"?

Pai in primul rand, ele sunt esentiale pentru supravietuire, plantele producandu-le tocmai pentru a supravietui a proteja si a comunica cu mediul in care se dezvolta.

Esenta este un cuvant folosit pentru a descrie aroma unei plante, flori, radacini sau fruct, astfel doar din descriere iti poti da seama de aroma uleiului respectiv, de exempu, citricele, ce au o aroma proaspata, curata si dulce.

In al treilea rand, sunt esentiale pentru omenire, in vederea sustinerii sanatatii, a starii generale de bine a organsimului si pentru a ne echilibra emotiile.

De ce sunt numite " uleiuri"?

Uleiurile esentiale sunt diferite de uleiurile grase, precum cel de masline, gatit, sau masaj.De ce totusi se numesc „uleiuri”?

In primul rand, sunt numite uleiuri pentru ca plutesc deasupra apei, iar in al doilea rand pentru ca sunt compuse in principal din atomi de carbon si hidrogen.

De ce nu toate uleiurile esentiale sunt "terapeutice"?

Ca sa fie cu adevarat terapeutic si de cea mai inalta calitate, un ulei esential trebuie sa fie testate si certificate ca fiind pur, potent, autentic si neadulterat.

Chimia uleiurilor esentiale.

Uleiurile esentiale sunt compuse din milioane de molecule,atomi, ce sunt grupati in diferite grupe functionale:

  • Alcooli: Sandalwood, Vetiver, Cedarwood, Patchouli.
  • Aldehide: Cassia, Cinnamon Bark, Melissa si Lime.
  • Alchene: Ylang-Ylang, Black Pepper, Copaiba, Melissa si Ginger.
  • Esteri: Lavender, Roman Chamomile, Helychrysum, Arborevitae si Wintergreen.
  • Eteri: Myrth si Vetiver.
  • Cetone: Spinekard, Frankincense.
  • Fenoli: Oregano, Clove, Cinnamon Bark si Basil.
  • Fenilpropene: Fennel, Mirt, Anise,Star Anise si Basil.

Daca detine informatii privind compozitia chimica a uleiurilor esentiale si stiti cum sa le utilizati, puteti realiza cu pricepere orice amestec pentru a satisface un anumit set de nevoi de sanatate sau pentru a crea o aroma specifica.De fapt, cu cat intelegeti mai bine chimia, cu atat mai eficient veti putea folosi uleiurile esentiale, in general.

Pentru a ne contacta, scrie-ne la adresa contact@boostnature.ro sau la  +0753819132 (apel sau WhatsApp)

De asemenea, ne poţi gasi si pe pagina de Facebook,https://www.facebook.com/connectedSoulNature/

Evaluare: 5 din 5.