Description
Ceaiul negru English Breakfast este un simbol al traditiei britanice de a bea ceaiuri obtinute din imbinarea (cuparea) mai multor sortimente. De obicei sortimentele de ceai folosite provin din Assam (India), Ceylon(Sri Lanka), Kenya iar uneori din China.
Se pare ca ceaiul English Breakfast a fost initial creat de un comerciant de ceaiuri pe nume Drysdale din orasul Edinburgh, Scotia. El si-a denumit amestecul de ceaiuri negre „Breakfast Tea”. Acest amestec de ceaiuri a fost foarte apreciat de catre englezi care erau deosebit de incantati de ceaiurile chinezesti in toate formele lor si le primeau cu bratele deschise. Londonezii au inceput sa adauge denumirii si „English” (englezesc) si astfel s-a format denumirea acestui ceai foarte apreciat in toata lumea.
Anumite surse leaga denumirea de English Breakfast nu de Anglia, ci de Statele Unite ale Americii. Aceste surse leaga aparitie denumirii de „English Breakfast Tea” de comerciantul de ceaiuri Richard Davies din New York. Davies era un imigrant englez ce se ocupa cu comertul de ceaiuri si care a imbinat mai multe ceaiuri negre chinezesti obtinand un amestec ce s-a vandut foarte bine.
Indiferent de originea sa, acest ceai este foarte apreciat pentru aroma sa robusta cu tente florale si culoare aramie.
Atunci cand este amestecat cu un pic de lapte sau de frisca acesta produce o aroma reconfortanta ce se aseamana cu painea prajita cu miere.
Ceaiul negru English Breakfast Special este obtinut din ceaiuri premium maruntite ce provin din regiunile Assam si Sumatra. Aceste sortimente reprezinta baza pentru obtinerea unui ceai de calitate ce aduce foarte mult cu amestecurile de ceai East Frisian.
Infuzia sa este de culoare aramie inchisa iar aroma sa este de malt cu tente florale. Se recomanda servirea sa cu un pic de lapte sau frisca.
- Ceai de calitate: Premium Selection.
- Acesta este un ceai preparat in serii mici (nu este procesat industrial).
- Nu contine arome adaugate.
- BIO
Reviews
There are no reviews yet.